Wentelteefjes maak je natuurlijk met ‘oud brood’. Voor deze wentelteefjescake kun je alle soorten brood gebruiken! Denk aan afbakbroodjes die zijn overgebleven van die luxe lunch, gewone boterhammen of stokbrood van de BBQ van gisteravond. Dit recept (en bijbehorende calorieën / macro’s) is dan ook een richtlijn. Check altijd de gebruikte eigen ingrediënten in de foodapp voor de juiste hoeveelheid calorieën en macro’s in jouw cake.
Ingrediënten voor 1 cake
2 volkoren boterhammen
3 tarwebollen
4 eieren
150 gram kokosdrink
150 gram magere melk
15 gram zoetstof
1/2 eetlepel kaneel
Snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Klop eieren, kokosdrink, melk, zoetstof, kaneel en zout door elkaar in een kom.
3. Snijd je (oude) brood in stukjes en doe het in een cakevorm bekleed met bakpapier. Of spray de vorm in met bakspray: vergeet de spray dan niet in te voeren!
4. Giet het ei/melk mengsel over het brood in de vorm en meng goed door elkaar.
5. Laat het mengsel 5 minuten in het brood trekken, roer nog eens door en laat nog 5 minuten staan.
6. Druk het brood aan en schuif de cake in de voorverwarmde oven.
7. Bak de wentelteefjescake in 40 minuten gaar en snijd de cake in 8 plakken.
Tip: maak de cake uitgebreider door bijv. vanillesuiker, noten of chocola toe te voegen! Let op dat een plak dan wel meer calorieën bevat 🙂