Benodigdheden voor 1 persoon
100 gram krielaardappels met schil
Zout
Peper
+- 150 gram kipfilet
1/2 rode peper
1/2 rode ui
1 teen knoflook
1/4 bosje tijm
1 el balsamicoazijn
1/2 el olijfolie
1/2 tl kristalsuiker
100 gram kleine trostomaatjes
1/4 courgette
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Kook de krieltjes 8 minuten voor en giet ze daarna af en laat ze even uitdampen.
- Bestrooi de kip met wat zout en peper en leg ze op een ovenplaat met bakfolie.
- Snijd de ui in halve ringen en voeg deze samen met de knoflook en takjes tijm toe aan de bakplaat.
- Roer de balsamicoazijn, olijfolie en suiker door elkaar. Gebruik 3/4 en druppel dit over de kip en groente op de plaat.
- Bak dit 20 minuten in de oven.
- Snijd de courgette en peper in stukjes en meng dit samen met het balsamicomengsel.
- Leg de courgette, peper en tomaatjes op de ovenplaat erbij en bak nog 10 minuutjes in de oven.