Benodigdheden voor 1 persoon
1 el olijfolie
1/2 ui
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel geraspte gember
1 tl kurkumapoeder
1 tl komijnzaad
1/2 tl gemalen koriander
200 gram cherrytomaten uit blik
1 el tamarindepasta
125 gram garnalen
125 gram gekookte witte rijst
handje korianderblaadjes
bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan en bak de gesnipperde ui 5 minuten.
- Voeg de gesneden peper, gember en knoflook erbij en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de specerijen toe en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg het blik tomaten toe en breng dit aan de kook. Spoel het blik van de tomaten met een beetje water en voeg dit toe.
- Laat dit 5 minuten koken totdat de saus iets is ingedikt.
- Voeg de tamarindepasta en garnalen toe en kook dit nog 2-3 minuten.
- Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander