benodigdheden voor 2 personen
900 ml groentebouillon
125 gram groene asperges (stukjes van 2-3 cm)
2 el boter
1 el olijfolie
1 ui
150 gram risottorijst
75 gram doperwten (vriezer)
50 gram spinazie (grof gehakt)
40 gram geraspte Italiaanse kaas
1 el munt (gesneden)
1 citroen (geraspte schil)
zout
peper
Bereidingswijze
- Breng de bouillon aan de kook en blancheer de asperges ca. 30 seconde hierin.
- Laat de asperges uitlekken en zet de bouillon op laag vuur.
- Verhit 1 el boter en de olijfolie in de pan en bak de ui.
- Voeg de risotto toe en bak totdat deze glazig is.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en kook de risotto zoals aangegeven op het pak.
- Zorg dat de rijst beetgaar is, het kan zijn dat je minder/meer bouillon nodig hebt.
- Voeg de asperges, doperwten en spinazie toe en kook dit 1 minuut mee.
- Roer 1 el boter, 40 gram kaas, de munt en de geraspte citroenschil (naar smaak) toe.
- Breng op smaak met zout en peper.