Benodigdheden voor 1 persoon
1 knoflookteen
3 stengels bosui
1 el olijfolie
1 groene paprika
Halve groene peper
1 tl baharat
150 gram Chinese kool
100 gram spinazie
4 gram dille
50 ml groentebouillon
75 gram Turks brood
25 gram feta
1 ei
Peper
Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 °C
- Snijd de knoflook, bosuien, Chinese kool, groene peper en paprika in stukjes.
- Verhit de olie in de pan en fruit het wit van de bosui en de knoflook.
- Voeg de paprika, peper en baharat toe.
- Voeg daarna de Chinese kool en spinazie toe en bak totdat de spinazie wat geslonken is.
- Snijd ¾ van de dille en voeg dit toe samen met de groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout en laat de spinazie verder slinken.
- Bak het Turkse brood tussendoor af.
- Breek de feta in stukjes en schep door de groenten.
- Maak een kuiltje in de groente en breek boven het kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en kook zachtjes tot het ei bijna gestold is.
- Bestrooi het eten nog iets met baharat, eet smakelijk!