Benodigdheden voor 1 persoon
1 el olijfolie
1 teen knoflook
75 gram kimchi in pot
200 gram gekookte witte rijst
30 ml kimchivocht
20 ml Koreaanse chilipasta gochujang
1 tl sesamolie
Zout
Peper
1 bosui
1 ei
1 puntpaprika
Bereidingswijze
- Kook de witte rijst en laat deze uitdruppen en +- 20 minuten afkoelen.
- Snijd de knoflook, paprika en bosui in kleine stukjes
- Bak de knoflook in de olijfolie en voeg daarna de kimchi en paprika toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de rijst toe en roer dit door elkaar.
- Voeg het kimchivocht en chilipasta toe en roerbak dit 3-4 minuten mee.
- Zet het vuur laag en wacht totdat de rijst aan de bodem van de pan gaat kleven.
- Voeg de sesamolie, zout en peper toe naar smaak.
- Voeg 3/4 van de bosui toe.
- Bak het ei en voeg deze met de overgebleven bosui toe als garnering.