Benodigdheden voor 1 persoon
½ knoflook
1 cm verse gember
½ courgette
60 gram basmatirijst
1 tl vadouvan
125 ml kokosmelk
Zoete sojasaus 1 el
1 tomaat
5 gram verse koriander
¼ limoen
90 gram garnalen
½ el zonnebloemolie
½ el witte wijn azijn
Peper
Zout
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst in 12 minuten gaar.
- Snijd de knoflook, gember, courgette, tomaat in stukjes
- Verhit de olie in de pan en bak de Vadouvan 1 minuut mee.
- Voeg de gember, knoflook en courgette toe en bak deze voor 1-2 minuten mee.
- Voeg hierna de wittewijnazijn, kokosmelk en de zoete sojasaus toe. Laat dit op laag vuur 5-6 minuten zachtjes koken.
- Voeg de garnalen en helft van de tomaat toe en verwarm deze 3-4 minuten.
- Schep de rijst op een bord. Schep de curry eroverheen en garneer met de overgebleven tomaat, koriander en limoenpartjes.