benodigdheden voor 4 personen
3 aubergines
4 el olijfolie
zout
peper
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode paprika’s
2 tl komijnpoeder
2 tl gemalen koriander
2 tl gerookte-paprikapoeder
2 tl chilipoeder
1 el chipotlepasta
2 blikken tomatenblokjes á 400 gram
2 blikken kidneybonen á 400 gram
koriander
2 limoenen
yoghurt
300 gram rijst
1 kippenbouillon blokje
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in blokjes en meng deze met 2 el olijfolie.
- Bak de aubergine in de pan, totdat hij verkleurd is en houd de aubergine apart in een schaal.
- Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak deze in dezelfde pan met 2 el olijfolie.
- Voeg vervolgens de paprika, specerijen en chipotlepasta toe en bak dit 2-3 minuten mee.
- Voeg de tomaten en 200 ml water toe.
- voeg daarna de aubergine, kidneybonen en 1 blokje kippenbouillon toe en breng dit aan de kook.
- Na ongeveer 20 minuten voeg je een handje gesneden koriander erbij en pers je een limoen uit in de pan.
- Laat dit nog 20 minuten rustig door pruttelen.
- Ondertussen kook je de rijst in een ander pan en snijd je de limoen in partjes.
Serveer de chili met rijst, limoen, koriander en een schepje yoghurt eroverheen.